Arrangement This event for iCaliCal    Share
Vis liste 
Debatmøde om anvendelsen af FNs Kvindekonvention (CEDAW) i Danmark og Mellemøsten
Møde
Dato: 02.03.2010  Tid: 14:00-17:00
Sted: København, Danmark
Sted: Mellemfolkeligt Samvirke, Møderiet 1. sal(indgang B), Fælledvej 12, 2200 København N
FNs Kvindekonvention CEDAW (The Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination against Women) fra 1979 spiller en rolle for ligestilling både i Mellemøsten og Danmark.

I Mellemøsten har mange lande ratificeret CEDAW, men med flere forbehold og undtagelser og kvindeorganisationerne kæmper for at få deres regeringer til at fjerne forbeholdene. Kom og hør hvordan CEDAW bruges som en løftestang i argumentationen for kvinders rettigheder.

Senest sommeren 2009 var Danmarks regering til eksamen hos CEDAW komiteen – og blev udsat for en del kritik for den mangelfulde ligestillingsindsats. Kom og hør om Kvinderådets rolle i udarbejdelsen af skyggerapporter til CEDAW komiteen og om hvilken indflydelse CEDAW rapporten har på dansk ligestillingspolitik.

Paneldeltagerne er:
- Lina AlQurah, kønskoordinator i Euro-Mediterranean Human Rights Network og tidligere direktør for Sisterhood Is Global Institute/Jordan, som i mange år har arbejdet med køns- og kvinderettighedsspørgsmål i MENA regionen.
- Helle Poulsen, ph.d., cand.comm., fuldmægtig, Forsknings- og Innovationsstyrelsen, medlem af Kvinderådets bestyrelse, formand for bestyrelsen for Foreningen for kønsforskning i Danmark. Deltog i den seneste CEDAW eksamination i New York.
Efter de to oplæg vil der være tid til spørgsmål og diskussion.

Mødet er åbnet for alle interesserede og forudsætter ingen forudgående viden om CEDAW.
Mødet foregår på engelsk.

Tilmelding hos Souad Bourrid, E-mail sou@ms.dk
Lagt inn av: KVINFO
Arrangert av